Veelgestelde vragen

Wat kan ik als donateur voor de stichting betekenen behalve geld doneren?

SCSI is een dynamische en open stichting die draait op vrijwilligers. We staan dus altijd open voor een gesprekje om te bespreken welke taak het beste bij u en de stichting past.

Heeft SCSI ANBI-status?

Jazeker! Dat betekent dat we een stichting zijn die ‘zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang’ en die helemaal transparant moet zijn naar de buitenwereld. Praktisch gezien: donateurs van een ANBI – jullie dus – mogen jaarlijks giften aftrekken van de inkomsten- en/of vennootschapsbelasting. En dat levert weer een aardig bedrag op. Meer informatie vind je op Belastingdienst.nl. Zeer binnenkort hoor je ook van ons hoe je het sponsorbedrag weer kunt doneren. We zijn bekend onder RSIN: 865387060

Kan ik cadeautjes sturen naar DEET of SJDT?

Jazeker! Verzoek is wel om eenvoudige cadeautjes te sturen waarmee kinderen gezamenlijk kunnen spelen of die praktisch bruikbaar zijn voor school e.d. De eenvoudigste en goedkoopste manier is om via https://www.amazon.in/ te bestellen en de cadeautjes op een van de twee adressen te laten afleveren, voorzien van het kindnummer. Vermeld ook het telefoonnummer van DEET of SJDT bij je bestelling! Stuur de stichtingen in India wel een mailtje met het overzicht van de verschillende pakketjes. Zodat zij dit kunnen verzamelen en in een keer kunnen afleveren bij het kind. Amazon werkt net zoals Bol met meerdere wederverkopers.

De mailadressen zijn:

voor DEET: premalatha@deet.in

voor SJDT: sponsorchn@gmail.com

DEET: adres gegevens voor Amazon.in

Country: India

Full name (First and Last name): Mrs.Prema Latha, + kind naam en nummer voorbeeld D101

Mobile number: 4549281522 (dit ivm de OTP code welke ze per sms op dit nummer krijgen, als bewijs dat het pakketje voor DEET bestemd is, track and trace in India werkt niet zoals wij gewend zijn)

pincode: 625706

Flat, House no, Building, Company, Apartment: DEET, 50/1B – 13,

Area, Street, Sector, Village: K.K. Nagar, Madurai District

Landmark:

Town/City: TIRUMANGALAM

State: Tamil Nadu


SJDT: adres gegevens voor Amazon.in

Country: India

Full name (First and Last name): Dr. I. Sebastian, + kind naam en nummer voorbeeld S539

Mobile number: 9442642486 (dit ivm de OTP code welke ze per sms op dit nummer krijgen, als bewijs dat het pakketje voor SJDT bestemd is, track and trace in India werkt niet zoals wij gewend zijn)

pincode: 625203

Flat, House no, Building, Company, Apartment: St. Joseph’s Development Trust

Area, Street, Sector, Village: Periyakulam Taluk, Theni District

Landmark: Mathuvarkulam opposite

Town/City: GENGUVARPATTI

State: Tamil Nadu

Wat kan ik als cadeautje versturen?

De adoptieouders kunnen cadeautjes bestellen via Amazon India voor de kinderen en hun familieleden. Denk hierbij aan broodnodige dingen zoals suiker, rijst, dhal, toiletartikelen zoals douchegel, waspoeder, tandenborstel en tandpasta, handdoeken, lakens, schrijfbenodigdheden, schoolbenodigdheden (pennen, potloden, notebooks, tekenboeken, gummen, schetsboeken, schooltas), koekjes voor de kinderen , een handtas, een voetbal, badminton racket, cricket bal en bat, schaakbord of bijvoorbeeld een LED tekentablet. Stuur alsjeblieft geen vloeistoffen. 

Kan ik als Belgisch burger ook giften aan SCSI aftrekken van mijn jaarlijkse belastingaangifte?

Ja, dat kan. Voorwaarde is dat er in België een aan SCSI ‘vergelijkbare instelling’ bestaat en die zijn er genoeg. Ook moet er bij de jaarlijkse aangifte een gestandaardiseerde document van SCSI worden overlegd; dat wordt op verzoek door SCSI verstrekt. Zie ook de volgende pagina van de Belgische belastingdienst, onder het tweede pijltje > Buitenlandse instellingen https://financien.belgium.be/…/belastingvoord…/giften…

Wat houdt de kerstactie in?

De kersttijd is altijd een speciale tijd met leuke programma’s voor de kinderen. Wij vinden het fijn de kerstvreugde met de kinderen en hun families te delen. SJDT en DEET zijn aan het brainstormen over het kerstprogramma. Ieder jaar krijgen alle kinderen, zonder uitzondering, een cadeautje. Op dit moment gaat het om 500 kinderen die zij graag nieuwe kleren, speciale maaltijden, snoep en een cultureel programma willen geven. Dit betreft ook de kinderen die niet meer financieel geadopteerd zijn. Wij zouden heel blij zijn met jullie financiële ondersteuning voor het kerstprogramma.