Introductie DEET

Over Prema en Antoni:

Deet (Development of Education and Environment Trust) wordt geleid door Prema Latha en haar man Antoni. Zij trouwden in 2000, een huwelijk uit liefde. Prema is Hindoe en Antoni is katholiek. Zij hebben drie zoons. Antoni heeft een tijd voor priester gestudeerd maar het maakte hem niet gelukkig.

Doordat zij allebei een moeilijke jeugd gehad hebben keken ze ná hun huwelijk naar de nood van anderen. Antoni stak veel tijd in SJDT. In 2004 maakte de Tsunami veel slachtoffers en werden arme mensen nog armer. Toen werd het nog duidelijker voor Prema en Antoni dat ze moesten gaan helpen. Dus DEET is geboren uit naastenliefde, nood en levenservaring. In 2007 nam Prema de leiding over DEET samen met haar moeder, schoonzus, echtgenoot en vriend.

Wat doen zij?

Prioriteit heeft de ontwikkeling van de kinderen. Speciaal voor meisjes is dat belangrijk. Zij kiezen kinderen uit de Dalit gemeenschap (onaanraakbaren), kinderen uit arme gezinnen en families die weinig kans op verbetering in hun leven hebben. Ook kiezen ze kinderen uit één-ouder gezinnen. Bij voorkeur kiezen ze kinderen die geestelijk en lichamelijk het meest beproefd worden.

Organisatie

Deet wordt volledig gerund door Prema en Antoni met hulp van leerkrachten en vrijwilligers die kinderen geadopteerd hebben. Prema coördineert alle ‘veldwerkzaamheden’ en Antoni zorgt voor de communicatie. Ze doen het met veel liefde en passie.

Onderhouden van contact

Er is sprake van persoonlijk contact tussen sponsorkind en -ouder.

  • Jaarlijks worden twee brieven met foto met de sponsorouders gedeeld. Een keer met kerstmis en een keer met de afsluiting van het schooljaar. Ook krijgen ze een gezondheidsrapport.
  • Als een kind een pakje heeft gekregen sturen ze een dankbrief met foto.
  • Een financiële gift wordt gebruikt om voor de kinderen cadeautjes te kopen en een bedankbriefje wordt naar de sponsorouders gestuurd.

Hoe worden de donaties besteed?

Van het totaal aantal donaties dat er elk kwartaal ontvangen wordt, gebruikt DEET om Rs.1500 over te maken naar de bankrekening van sponsorkinderen of de bankrekening van hun moeder om zo aan de reguliere behoeften van sponsorkinderen te voldoen. Rs.1500 is gelijk aan 17,64 euro tegen de ruilwaarde van Rs.85. Als de sponsorouders opeens stoppen worden de kinderen ondersteund totdat ze nieuwe sponsorouders krijgen en dit brengt wat extra kosten met zich mee. De rest van de donaties wordt besteed aan andere activiteiten.

DEET staat ​​erop dat alle kinderen in het sponsorprogramma naar de studiecentra in de dorpen gaan. Dit geldt ook voor toekomstige sponsorkinderen. In de studiecentra worden voedingssupplementen aan alle sponsorkinderen verstrekt. DEET geeft de kinderen schooltassen, notitieboekjes, sportartikelen om samen te spelen en zorgen voor buitenschoolse activiteiten. DEET betaalt ook honorarium aan de leraren die voor de kinderen in de studiecentra zorgen.

Wanneer kinderen of hun familieleden plotseling medische behoeften hebben, biedt DEET ondersteuning. Wanneer gezinnen lijden onder het plotselinge overlijden van familieleden, doen zij dit eveneens. Indien nodig worden gezinnen geholpen met het kopen van kleding of ze krijgen cadeaus. Als er nog een bedrag over is van de donatie, proberen we alle kinderen of gezinnen met extra behoeften te ondersteunen.

Wat voor onderwijsactiviteiten organiseert DEET en voor wie?

DEET runt een studiecentrum waar de sponsorkinderen na schooltijd samenkomen en samen spelen en buitenschoolse activiteiten leren, zoals tekenen, zingen, dansen, gedichten voordragen, verhalen vertellen, essays schrijven, enz. DEET leert hen samen te spelen om hun teamgeest te ontwikkelen. De kinderen worden getraind in sportactiviteiten, zodat ze actief kunnen deelnemen aan schoolsportactiviteiten. Ze worden bewust gemaakt van hun rechten en plichten. Ze leren leiderschapsvaardigheden via het kinderparlement en maken ze bewust van gezondheidskwesties via het Kutty Doctors-programma.

De kinderen leren vaardigheden om met het leven om te gaan, zodat ze met vertrouwen de uitdagingen aankunnen waarmee ze in hun dagelijks leven worden geconfronteerd. Er wordt ondersteuning geboden bij het maken van hun reguliere huiswerk dat door hun leraren wordt gegeven en ze worden geholpen om zich goed voor te bereiden op de examens. DEET biedt extra coaching aan kinderen bij wie slechte prestaties op school worden geconstateerd. Er worden sport- en talentendagen georganiseerd en er worden diverse wedstrijden gehouden en de winnaars worden hierbij beloond met prijzen. Er worden zomerkampen georganiseerd om kinderen te motiveren hogere studies te volgen en bieden loopbaanbegeleiding. DEET draagt ook bij aan programma’s die bijdragen aan de ontwikkelingsbehoeften van sponsorkinderen.

Meer weten over DEET?

Bezoek hun website: Deet.in!