Bestuur en werkgroepen

SCSI heeft een driekoppig bestuur: een voorzitter, secretaris en penningmeester. Ook is er een drietal ondersteunende werkgroepen: juridisch, administratie en communicatie. Samen vormen zij de kerngroep van SCSI.

Alle vrijwilligers zijn direct betrokken bij de stichting als donateur of sponsorouder. Het is de bedoeling om ook andere sponsorouders en donateurs bij het reilen en zeilen van de stichting te betrekken.

Interesse om mee te doen? Een bruikbaar talent in de aanbieding? Neem dan contact met ons op.

Hieronder tref je een overzicht aan van de huidige bestuur en vrijwilligers.

Bestuur

Voorzitter

Erwin Krol

Werkgroep Juridisch en Financieel

Werkgroep Communicatie

Ik ben werkzaam bij ASML als flow analyst. Mijn passies omvatten elektronica, vooral domotica. Als vader van vier kinderen geniet ik samen met Wendy van ons gezin. In mijn vrije tijd deel ik mijn liefde voor honden en zet ik me in voor vrijwilligerswerk om anderen te helpen en een positieve impact te creëren. Mijn motivatie om me in te zetten voor de Stichting Children Support India komt voort uit mijn diepgewortelde wens om het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren. Ik geloof sterk in het belang van onderwijs, gezondheidszorg en kansen voor elk kind. Door mijn betrokkenheid bij deze stichting kan ik een verschil maken en bijdragen aan een betere toekomst voor deze kinderen in India. 

Penningmeester

Jan Bochmann 

Werkgroep Juridisch en Financieel

Jan werkt in Amsterdam als zelfstandige architect. Tijdens een reis door India in 1995 heeft hij de liefde voor dit bijzondere land ontdekt. Sindsdien is hij vaak teruggekeerd. In 2014 was Jan op bezoek bij onze partnerorganisaties SJDT en DEET in Tamil Nadu. 

Bestuurslid

Jeroen Pietersma

Ik ben Jeroen, en ik zet met in voor Stichting Children Support India, omdat ik vind dat ieder kind een kans verdient op een mooie toekomst. Het geeft me veel voldoening om deze kinderen in India te helpen hun leven te verbeteren, en een kans te geven op een mooie toekomst.

Vrijwilligers

Marit Peter

Werkgroep Administratie

Marit is mijn naam. Ik houd van administratie en zet deze vaardigheid graag in voor de stichting. Als oud-leerkracht ken ik de kracht van onderwijs en lever ik graag mijn bijdrage, zodat zo veel mogelijk kinderen naar school kunnen gaan! 

Maya Mei

Werkgroep Administratie

Samen met ons gezin woon ik op onze biologische boerderij in Frankrijk. Al vanaf 2014 ondersteunen we kinderen in India waarbij ons hele gezin betrokken is. Het team van SCSI is zeer positief en dat gevoel komt altijd over in de online vergaderingen. Er wordt vooral gekeken naar de doelstellingen die op het moment haalbaar zijn en daar gaat het team dan voor.  Voor mij is het belangrijk dat we ons inzetten voor deze projecten in India waarbij de kinderen scholing wordt geboden om ze meer zelfredzaam te maken

David Geneste

Werkgroep Communicatie

David is leraar en ging in 2015 voor het eerst naar incredible India. Hij heeft daar ook met DEET en SJDT kennis gemaakt. Door met SCSI mee te doen probeert hij mensen een beetje meer perspectief te bieden, een basisbehoefte waar jong en oud(er) recht op heeft.  

Wil Cats

Werkgroep Communicatie

Van beroep tekstschrijver/verslaggever en ik hoop daarmee ook iets te kunnen betekenen binnen de werkgroep communicatie. Omdat ik vind dat de kinderen in India recht hebben op een mooie toekomst, vind ik het fijn om het goede werk van de stichtingen in India te kunnen ondersteunen met SCSI.  

José Koopmanschap

Werkgroep Communicatie

José, geboren in 1949, is een energieke vrouw met een gevoel van enorme betrokkenheid bij de medemens dat zich uit in jaren werken in ziekenhuis-revalidatie en psychiatrie. Vanaf 1997 tot heden geeft zij yogales aan verschillende doelgroepen. Sinds 2011 ondersteunt zij financieel kinderen in India. Tegenwoordig werkt zij in een Hospice waar vooral het leven gevierd wordt.

Wendy de Bresser

Vrijwilliger

Ik werk met veel toewijding in de gehandicaptenzorg. Mijn werk is mijn roeping en ik voel een diepe betrokkenheid bij het ondersteunen en zorgen voor mensen met een beperking. Naast mijn werk vind ik ontspanning en voldoening in wandelen, fietsen, vrijwilliger voor mensen met een beperking en het ontdekken van de natuur. Ook ben ik een enthousiaste lezer, wat mij helpt om te ontspannen en nieuwe inzichten op te doen. Mijn partner Erwin Krol steunt me in mijn werk en samen vormen we een hecht en liefdevol gezin. Ook vind ik het leuk om vrijwilliger te zijn bij Stichting Children Support India. Het geeft me voldoening om het leven van kwetsbare kinderen te helpen verbeteren. Mijn motto is dat elk kind kansen, onderwijs en gezondheidszorg verdient. Het voelt geweldig om een positieve impact te hebben en bij te dragen aan een betere toekomst voor de kinderen in India. 

In Memoriam: vrijwilliger Joyce van der Ent (1970-2023) 

Werkgroep Communicatie, beheerder Facebookgroep

Joyce’ interesse voor Stichting Children Support India is ontstaan door haar relatie met haar vriendin Ramya. Joyce was altijd al begaan met minderheden in de samenleving, en steunde, ondanks haar kleine bezit, vele goede doelen. Bij de oprichting van Stichting Children Support India in 2023 speelde ze een cruciale rol als Facebookbeheerder en het informeren van sponsorouders. Het was Joyce’ uitdrukkelijke wens om haar ‘twee meiden’, A. Anusha en Savidha B. bij SJDT, ook na haar dood te blijven steunen. Joyce was al geruime tijd ziek en had vrede met haar overlijden.

We houden Joyce in gedachten als een vriendelijke, toegewijde, dappere en vrijmoedige vrijwilliger, en wensen haar naasten heel veel sterkte.