Introductie SJDT

Over Broeder Sebastian

Irudayasami Sebastian is lid van een internationale religieuze congregatie die ‘De la Salle Brothers’ heet, hier bekend als de Congregatie van Don Bosco. Zij hebben als doel armen en achtergestelde mensen betere kansen te bieden. De school waar hij naar toe ging werd gerund door Salesianen. De bezieling van deze mensen raakte hem zo dat hij op zestienjarige leeftijd zijn ouders verliet en zich aansloot bij deze internationale groep onderwijsspecialisten. Hij heeft verschillende studies gevolgd zoals bijvoorbeeld sociologie, religie en pedagogie. Hij deed zijn Master en Bachelor in ontwikkeling en zakelijke administratie. Hij heeft als missionaris sociaal werk gedaan en in weeshuizen gewerkt en is in 1986 met SJDT begonnen. Op die manier is hij verschillende opvanghuizen begonnen en met de Tsunami heeft hij intensief aan de kust gewerkt.

Wat doen zij?

De focus van SJDT ligt op het zelfstandig worden van vrouwen en kinderen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Daarbij gaat de aandacht naar:

 • Mentaal achter gebleven kinderen
 • Intellectueel achter gebleven kinderen
 • Arme, gediscrimineerde kinderen.

Er wordt gezorgd dat de kinderen naar school kunnen, schooluniformen krijgen en er wordt gezorgd dat er schoolgeld is voor de kinderen in de dorpen. Ze stimuleren vrouwen door ze financiële hulp te geven zodat ze iets op kunnen zetten waarmee ze geld kunnen verdienen. Hierdoor kan het gezin onderhouden worden en ze kunnen eveneens bijdragen aan de opvoeding van de kinderen.

Organisatie

SJDT (St. Joseph’s Development Trust) werd in 1986 door broeder Sebastian opgericht met hulp van lady Joselin (leerkracht). Tijdens de Coronapandemie is zij overleden en is zij vervangen door Thareni, die ooit als baby bij hen kwam en nu als volwassene meewerkt.

Op meerdere vlakken wordt ondersteuning geboden:

 • De kinderen in de huizen krijgen te eten, onderwijs, vervoer, kleding en medischezorg.
 • Zij krijgen tandartszorg, emotionele ondersteuning, carrière begeleiding, waardevolle informatie, ontspanning en hobby ontwikkeling.
 • Tevens wordt de relatie tussen ouders en kinderen bevorderd.

Kinderen die ondersteund kunnen worden:

 • Support children, kinderen uit éénouder gezinnen, arme kinderen
 • Dalit children, kinderen, lage kaste kinderen en kinderen van bepaalde stammen (tribals)
 • Weeskinderen ontvangen geen ondersteuning; de overheid heeft alternatieve opvangvoorzieningen opgezet.

De tehuizen van SJDT

Pudhu Vasantham

Pudhu Vasantham is een tehuis voor weesmeisjes, opgericht in 1998 in het dorp Pallapatti in het district Dindigul in Tamil Nadu. Begonnen met het ondersteunen van vier kinderen in het begin, is het nu uitgegroeid tot een opvangcentrum voor 114 meisjeskinderen.

Pudhu Udhayam

Pudhu Udhayam is gericht op het ondersteunen van kinderen met een verstandelijke beperking, opgericht in 2002 in het dorp Pallapatti in het district Dindigul in Tamil Nadu. Momenteel worden er 46 kinderen opgevangen.

Pudhu Punaal

Pudhu Punal, een tehuis voor behoeftige en in de steek gelaten kinderen, functioneert sinds 2007 in het dorp Genguvarpatti in het district Theni. Er worden 203 kinderen opgevoed, momenteel 159 meisjes en 44 jongens.

Pudhu Irudhayam

Pudhu Irudhayam is een tehuis voor behoeftige meisjes, opgericht in 2009 in het Thiruvidaikazhi-dorp Tranquebar Taluk in het district Nagapattinam, Tamil Nadu. Het verzorgt nu 107 meisjeskinderen.

St. Joseph’s Boys

St. Joseph’s Boys’ Village werd in 1974 opgericht in het dorp Genguvarpatti in het district Theni door de gebroeders De La Salle met als doel een huiselijke sfeer te bieden aan weeskinderen, behoeftige arme, verlaten jongeren, jongens in nood en zij die het meeste risico lopen. Momenteel worden er 21 jongens opgevangen.

Pudhu Yugam

Het opvanghuis Pudhu Yugam functioneert sinds 1997 in Dindigul, onder het Juvenile Justice Act Programma van het Ministerie van Sociale Defensie van Tamil Nadu. Op dit moment zijn er 29 kinderen in dit huis!

Onderhouden van contact

Er is sprake van persoonlijk contact tussen sponsorkind en -ouder.

 • Jaarlijks worden twee brieven met foto met de sponsorouders gedeeld. Een keer met kerstmis en een keer met de afsluiting van het schooljaar. Ook krijgen ze een gezondheidsrapport.
 • Als een kind een pakje heeft gekregen sturen ze een dankbrief met foto.
 • Een financiële gift wordt gebruikt om voor de kinderen cadeautjes te kopen en een bedankbriefje wordt naar de sponsorouders gestuurd.

Meer weten over SJDT?

Bezoek hun website: SJDT.in!