Examenvoorbereiding bij SJDT

Onze kinderen staan ​​onder grote druk omdat ze in de maand maart aan hun jaarlijkse examens beginnen. De kinderen zullen examens moeten schrijven op basis van het ene jaar dat ze geleerd hebben. Bij de meeste vragen zullen kinderen moeten reproduceren wat ze uit het hoofd hebben geleerd. Kinderen bevinden zich dus in een enorme geheugengymnastiek. We hielden een kleine adviessessie voor de oudere meisjes over hoe ze zich konden voorbereiden op hun examens. Hieronder volgen enkele van de punten die wij hen hebben voorgesteld.

1. Begin vroeg: begin ruim van tevoren met je examenvoorbereiding, zodat je genoeg tijd hebt om alle stof te behandelen zonder dat je je gehaast voelt.

2. Maak een studierooster: Maak een studierooster waarin je studiestof in overzichtelijke delen wordt opgedeeld. Dit kan u helpen georganiseerd te blijven en alle noodzakelijke onderwerpen te behandelen.

3. Begrijp de examenvorm: Maak uzelf vertrouwd met de examenvorm, de structuur en het beoordelingsschema, zodat u weet wat u op de dag van het examen kunt verwachten.

4. Oefen eerdere papers: Oefen met het oplossen van eerdere examenpapers om een ​​idee te krijgen van de soorten vragen die kunnen worden gesteld en om uw tijdmanagementvaardigheden te verbeteren.

5. Neem pauzes: Studeer niet langdurig zonder pauzes te nemen. Het nemen van korte pauzes kan de focus helpen verbeteren en burn-out voorkomen.

6. Blijf gezond: Zorg voor voldoende slaap, eet goed en beweeg regelmatig tijdens je examenperiode. Een gezond lichaam ondersteunt een gezonde geest.

7. Blijf positief: behoud een positieve houding ten opzichte van examens. Geloof in jezelf en je capaciteiten om te slagen.

8. Vraag om hulp: als je met bepaalde onderwerpen of concepten worstelt, aarzel dan niet om je leraren, klasgenoten of docenten om hulp te vragen.

9. Blijf kalm: Probeer op de dag van het examen kalm en gefocust te blijven. Haal diep adem als je je angstig begint te voelen, en onthoud dat je je zo goed mogelijk hebt voorbereid.

10. Herzien en herzien: Gebruik de laatste paar dagen vóór het examen om uw aantekeningen, samenvattingen en kernpunten te herzien. Probeer niet op het laatste moment nieuw materiaal te leren. Houd er rekening mee dat examens slechts één manier zijn om uw kennis en vaardigheden te beoordelen. Doe je best, maar vergeet ook niet om voor jezelf te zorgen en een evenwichtige studieaanpak te hanteren. Succes!

Om vertrouwen te geven, hebben we wat kleding uitgedeeld als verwachte waardering!

Dit vind je misschien ook leuk...