Hoe doen ze dat toch? Uitleg van SJDT.

We kregen van broeder Sebastian de volgende mail, die we graag met jullie delen:

Sommige sponsors die onze weeshuizen bezochten, vroegen zich af hoe we zoveel kinderen met bewonderenswaardige discipline, enthousiasme en buitengewoon geluk konden begeleiden. Onze kinderen zijn uitzonderlijk gelukkig, vrolijk en levendig, maar ook gedisciplineerd dankzij het systeem dat we hebben opgezet. Het systeem dat wij Kinderparlement noemen.

Het hele weeshuis wordt beschouwd als een dorp. En we hebben democratisch gekozen leiders die alle aspecten van de weeshuizen van onze kinderen besturen. Elk dorp (weeshuis) heeft een gekozen president en een team van raadsleden. De verkiezingen worden eens in de zes maanden gehouden en ze moeten een eed afleggen om voor het welzijn van de kinderen te zorgen. De gekozen raad komt één keer per week bijeen met alle kinderen en regelt alle agenda’s die verband houden met het beheer van het weeshuis en het welzijn van de kinderen.

Ik wil graag een conceptdocument delen waarin wordt uitgelegd hoe ons kinderparlement functioneert. Ik hoop dat je het zult lezen. Nogmaals bedankt voor al uw steun.

Dit vind je misschien ook leuk...